2016/12/30

Bali del 1

Efter en vecka i Australien åkte jag och Emilia tillsammans med hennes kompisar till Bali. Alla dagar hade vi fullproppade med program och vi valde även att byta hostell nästan varja natt för att på så sätt få åka runt lite och se så mycket som möjligt.

Första natten i Bali spenderade vi i Kuta även fast vi blivit rekommenderade att inte åka dit. Men eftersom det låg nära flygplatsen och vi inte tänkte spendera mycket tid där så hade de andra kommit överens om att det inte spelade någon roll var vi bodde. Det första vi gjorde på morgonen var att växla "lite" pengar och vips så var vi miljonärer. Flera av oss valde att växla ungefär 200€ som motsvarade 3 000 000 miljoner indonesisk rupiah. Kan påpeka att det är väldigt billigt att leva i Bali och speciellt att backpacka som vi gjorde, så jag klarade mig en hel vecka med dessa pengar. På väg mot risfälten i Ubud, som var vår ursprungliga idé, stannade vi spontant utanför stan för att testa på rafting (forsränning), som vår taxichaufför föreslog. Såå kul var det och naturen runt floden var helt magisk!













Sen efter åkte vi vidare mot risterasserna. Vägen dit var lite skrämmande här och där. Broarna var små och skrangliga och vägarna var smala och kurviga. Vi körde mitt bland lokalbefolkningens byar vilket jag gillade, och det var intressant att se hur de bor men samtidigt sorgligt. Det var inte alla gånger en fin syn.. sopor som bränns överallt, och höns, hundar och katter som springer lösa runt husen som ser ut att vara fallfärdiga. För de som rest mycket så är detta inget nytt men varje gång blir man lika tagen av allt detta. Trafiken var kanske det som jag blev mest förvånad över, har aldrig rest till en plats där det funnits så mycket farlig trafik, där alla kör hur dom vill. Tanken var i början av resan att vi skulle hyra vespor men efter att vi såg trafiken tror jag ingen av oss ville sätta sig på en vespa. 

Tillbaka till Ubud och risfälten. Det var så himla fint vid risfälten och alla färgglada saker de sålde där. Lite tråkigt att där fanns massor med turister så det kändes inte riktigt trevligt, så skulle vi åka igen skulle vi antagligen välja en mer lugnare plats. Som avslutning på dagen åkte vi till Monkey Forest i Ubud. Det var i regnskogen med gamla byggnader, tempel och statyer och det var riktigt coolt. Det var både gulligt och lite läskigt med alla apor runt omkring en. Emilia fick mat en apa med banan som blev överlycklig. Man märkte verkligen hur vana aporna var med alla turister som ville ta selfies med dem. 

Under hela vår dag hade vi vår taxichaufför med oss och för hela dagen betalde vi 600 000 IDR tror jag. Det motsvarar ungefär 40€. För det priset skulle man ju inte ens komma till Esse från Jakobstad här i Finland.




Vår andra dag i Bali åkte vi till stranden i Seminyak. Kan ju nämna att vi nu då hade bytt hostell och flyttat närmare stranden. Före vi åkte till Bali och kollade vad de hade lovat för väder så skulle det regna varje dag. Det regnade faktiskt riktigt ordentlig de två första nätterna men sen under dagen var det lika varmt och svettigt igen. Så nu passade vi på att ta en riktigt hel dag på stranden. Emilia och några till testade på att surfa men vågorna var så dåliga så det gick inte så bra. Lunchen åt vi på en sån fin restaurang som tillhörde ett lyxhotell och det märktes verkligen på pris, utseende och personalens beteende. Maten var dock fantastisk men dyr för att vara i Bali, vi beställde också massor med drinkar så vår räkning landade till slut på 2,3 MILJONER. Det var helt klart värt varje miljon haha! Vi kände oss verkligen som några små bortskämda rich kids.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar