2016/12/28

Take me back to Australia

Julstressen har vi förhoppningsvis lämnat bakom oss och fått njuta av en underbar jul tillsammans med nära och kära. Nu blickar vi framåt och väntar på det nya året. Men med snö och kyla här i Finland tänkte jag blicka tillbaka till något varmare och soligare, de bästa dagarna i mitt liv. Med tanke på att min blogg fungerar som en dagbok för mina resor så tänkte jag det vore roligt att få drömma mig tillbaka till en väldigt speciell resa som jag gjorde några månader tillbaka och på samma gång få berätta om den resan till er.
17 september och mitt i stressen med mitt examensarbete och på slut rakan med mina studier packade jag min rinkka och åkte iväg till andra sidan världen för att hälsa på min bästa vän Emilia som studerar där. Efter många timmar väntande och x-antal flygningar kom jag äntligen fram till, Brisbane, Australien. Och där på flygplatsen stod hon och väntade med välkomst skylt och allt finaste Emilia.

Jag och Emilia hade skypat en hel del före min resa och planerat vad vi ville hitta på under tiden jag var på besök. Emilia hade på samma gång som jag besökte henne lov från skolan så hon ville också ta tillfället i akt och resa runt lite och se nya platser. Fastän man planerar allt in i minsta detalj så fick vi ännu en gång konstatera att kanske det är bättre att improvisera ibland. Min tid i Australien handlade för det mesta om plan B, men minst lika kul hade vi det ändå.



En dag som jag aldrig kommer glömma är när vi tog bussen till Currumbin Wildlife Sanctuary. Där fick vi båda två kryssa av "att se en koala och en känguru" från våra bucketlists. Jag och Emilia är väldigt lika som personer och gillar spontana resor och äventyr. Tillsammans med koalan och kängurun fick vi också föreviga resan med en selfie. Lifegoal achieved! Vi blev båda två väldigt sugna på att ta hem en koala att mysa med. 
Sen utmanade vi oss också på en "Tree Top Challenge". Det var en äventyrsbana uppe i träden på lite skrämmande höjder. Vi fick både klättra och svinga mellan träden. En riktigt kul utmaning. På vägen hem stannade vi vid Tallebudgera Creek för att titta på solnedgången. Allt var så himla fint fastän det inte var den allra mest häpnadsväckande solnedgången, men sällskapet kunde man ju inte klaga på. 




Dagen efter hyrde vi en bil och körde hela vägen upp till Noosa Heads. Plan A, Moreton Island, blev det inget av men sämre blev det minsann inte av att ta en 3 och en halv timme biltur till Noosa. En underbar liten stad med en fullproppad strand. Istället för att lägga oss på stranden och slösa bort våran tid gick vi ut till nationalparken. Och det är nog ett av dom finaste ställena jag har varit till. Vi började med att gå längs med klipporna och gick sen tillbaka via den subtropiska djungeln. Det hela var taget som ur en film och vi kunde inte låta bli att leka lite Tarzan och Jane. Till kvällen hittade vi ett proppfullt hostell i Noosa där vi efter många om och men spenderade natten. På morgonen åkte vi tillbaka till Brisbane. Båten till Moreton Island var återigen fullbokad så vi styrde kosan mot Stradbroke Island istället. Vilket visade sig bli en helt fantastisk upplevelse.


Bilfärden mot Stradbroke Island började med att vi såg en vild koala bredvid vägen. Med andra ord så började dagen perfekt. Kan ju tillägga att under hela den här tiden körde Emilia våran bil och jag själv fungerade som kartläsare samt fotograf vilket inte var det enklaste ibland haha. 
Väl framme efter både bil, buss och båttur började vi med att gå naturstigen på ön, som för övrigt är enorm. På vägen tillbaka till stranden hann vi se alla möjliga underbara utsikter och ta ett och annat foto. Vi såg också vilda delfiner och valar ute mot horisonten. Det är helt otroligt hur fint det är där.
På vägen hem dog våra telefoner men vi hittade otroligt nog tillbaka i mörkret utan gps och dessutom utan att köra fel alltför många gånger. Vår röda pärla var också lika fin som när vi startade. 

Sista dagen för mig i Australien spenderade vi med att båda packa våran rinkka och åkte sen iväg mot Brisbane och nästa äventyr. Emilia hade nu fått ordentligt lov från skolan så nu skulle del två av våran resa börja. Tillsammans med Emilias kompisar skulle vi åka till Bali. I väntan på flyget och Emilias kompisar satte vi oss ner på ett mysigt café mitt i hjärtat av Brisbane med en öl i handen. 

Bali och resten av resan får ni läsa om i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar